Mai aproape de nori !

... un traseu fără "lupi" este ca roata fără spițe !

... dacă vrei să ajungi mai sus ia startul de la Greblești !

Regulament

 Regulamentul oficial de organizare și desfășurare a Competiției

ŢARA LOVIŞTEI - ALERGARE, DUATLON și ORIENTARE

Capitolul 1. ORGANIZATORII SI REGULAMENTUL OFICIAL AL COMPETITIEI

Organizatorul evenimentului sportiv ŢARA LOVIŞTEI - ALERGARE, DUATLON și ORIENTARE, denumit în continuare "evenimentul", organizat de Obştea Moşnenilor Grebleşti, Clubul Ecosport – Vâlcea, Asociaţia de Tineret Club Sportiv de Tineret Lykaios, Serviciul Public Judeţean Salvamont Vâlcea.

Principalele scopuri (obiective) ale evenimentului sunt:

- promovarea mișcării (alergarea și ciclismul în aer liber) și a unui stil de viață sănătos pentru un segment larg al populației, precum și implicarea comunității locale într-o acțiune de promovare a sportului, mișcării, sănătății, familiei și a beneficiilor acestora;

- promovarea traseului ecoturistic “Greblesti – Apă Cumpenită - Creasta Munților Făgăraș”;

- informarea participanţilor cu privire la importanţa protejarii mediului înconjurător

- descoperirea tradițiilor și frumuseților țării noastre;

- Promovarea localității Grebleşti/Vâlcea și implicit a Județului Vâlcea.

Participantii la Competitie sunt obligati sa respecte termenii si conditiile Regulamentului Oficial al Competitiei (denumit in continuare "Regulamentul"). Regulamentul este intocmit si va fi facut public conform legislatiei aplicabile din Romania, fiind disponibil in mod gratuit oricarui solicitant pe site-ul si pe facebook la pagina Lykaios ciclism. Prin participarea la aceasta Competitie, participantii sunt de acord sa respecte si sa se conformeze tuturor prevederilor, termenilor si conditiilor prezentului Regulament si a legislatiei aplicabile.

Capitolul 2. PERIOADA SI ZONA DE DESFASURARE A COMPETITIEI

DATA DESFASURARII: 26 septembrie 2020 (predarea kiturilor), start pentru toate probele.

TIPUL EVENIMENTULUI: Competitie Țara Loviștei cuprinde probele: Alergare (Trail run), Orientare și  Duathlon echipă* ( alergare+ciclism ), Duathlon individual (MTB 25km + Alergare 5km) adresate tuturor persoanelor din Romania si din afara tarii (amatori si profesionisti), conform mecanismului descris in capitolul 3 din Prezentul Regulament.

*proba de duatlon - în echipă, MTB și alergare, doi parteneri.

LOCUL DESFASURARII: Caineni, sat Greblesti - Zona de START / SOSIRE, predare kituri de participare.

Competitorii aflati in zona de start/sosire sunt obligati sa respecte intocmai indicatiile organizatorilor.

Capitolul 3. PROBELE SI TRASEELE COMPETIŢIEI

3.1 Probele competiţiei

3.1.1. Curse de adulti (18+ ani), tineri (14-18 ani) si copii (6-13 ani)

-Sâmbătă/Duminică

Competiţia va avea următoarele probe

 • Cursa Trail Run cu proba alergare 5 km, 14 km și 25 km  – grad de dificultate mediu

 • Orientare - orientare în alergare

 • Cursa de duathlon echipă - MTB și Alergare – concomitent - 25 km (vezi descrierea la art.3.2.2)

 • Cursa de duathlon individual - MTB 25 km și Alergare 5 km – (desfășurare standard, start 25 km MTB, apoi continuare cu 5 km alergare).

Copiii cu vârsta între 6-13 ani vor putea participa doar la probele organizate în zona de start/sosire pe distanțe și categorii de vârstă ce vor fi detaliate în momentul lansării înscrierilor.

Copii și tinerii cu vârsta între 14-18* ani vor putea participa la proba de alergare, cursa de 5km.                     * care în ziua competiției nu au împlinit 18 ani.

Organizatorul, în baza unor justificări pertinente și legale, poate face derogări punctuale de la aceste limitări de vârstă - exemplu: se permite tinerilor să participe la anumite probe dacă sunt însoțiți de părinți sau tutori sau dacă aceștia dovedesc că sunt afiliați la o categorie de performanță, respectiv o Federație Națională de Atletism, Ciclism și Orientare.

3.2 Distanțe și categorii

Încadrarea în grupa de vârstă va fi definită în funcție de vârsta participantului în anul competiției ( anul 2020)

3.2.1 Alergare - alergare montană

Cursa de  5 km - categorii: Feminin: 14-18*, 19-34, 35-49, 50+; Masculin: 14-18*, 19-34, 35-49, 50+

Cursa de  14 km - categorii: Feminin: 18*-34, 35-49, 50+; Masculin: 18*-34, 35-49, 50+

Cursa de  25 km - categorii: Feminin: 18*-34, 35-49, 50+; Masculin: 18*-34, 35-49, 50+

3.2.2 Duathlon - echipă, 25 km. Proba de Duathlon ( alergare+ciclism ). Se înscriu echipe formate din 2 persoane + o bicicletă. Fiecare echipă parcurge un traseu de 25 de km. Coechipierii sunt obligați să ia startul și să ajungă la sosire, ÎMPREUNĂ. Parcurgerea traseului se poate face separat, fără să se țină cont de decalajul rezultat din viteza dintre alergator și ciclist. Se dorește stimularea colaborării între membrii echipei, pentru a parcurge în întegime traseul, alternând mersul pe bicicletă cu alergatul. Categorii: FEMINIM, MASCULIN, MIXT

3.2.3 Duathlon - individual: MTB - 25 km + Alergare 5 km. Organizatorul asigură depozitarea bicicletelor în spațiul de schimb.                                                                                                                                  Categorii: FEMINIM, MASCULIN.

3.2.4 Orientare în alergare - individual: datele tehnice (lungimea traseelor, numărul posturilor de control, diferența de nivel) se vor publica in timp util. Informații generale: lungimile traseelor vor avea lungimi intre 600m și 3 km, în funcție de categorie.                                                                                       Categorii: Familia (un copil max. 9 ani + adult), Open inițiere (simplu, scurt), Open mediu, Open lung (greu tehnic).

3.2.3 Trasee

3.2.3.A. Traseele de concurs pentru MTB și alergare vor fi semnalizate de catre organizatori prin benzi de delimitare si prin marcaje cu sageti. Ele vor fi supravegheate de comisari (arbitri) de cursă, voluntari și echipaje ale Poliției și Jandarmeriei și Salvamont, fiind amplasati in diferite puncte ale traseelor. Descrierile si hartile traseelor pot fi consultate pe site-ul oficial https://www.duathlon-valcea.ro/ și pe pagina facebook a evenimentul.

3.2.3.B. Nerespectarea traseului stabilit duce la eliminarea concurentului din concurs. Această regulă implică trecerea prin toate punctele intermediare de control.

3.2.3.C. Traseele trebuie străbatute integral în vederea includerii în clasamentul final.

3.2.3.D. Concurenții nu pot apela la suport pentru deplasarea pe parcursul traseului (moto, ATV, etc).

3.2.3.E. Organizatorii sunt exonerați de raspundere dacă în timpul cursei publicul deteriorează marcajele de ghidare.

3.2.3.F. Organizatorii nu pot fi trași la răspundere pentru deteriorarea bicicletelor și/sau a altor accesorii și echipamente sportive în timpul competiției.

3.2.3.G. Fiecare participant care ia parte la competiție este responsabil pentru propria securitate și siguranță.

3.2.3.H. În caz de abandon sau descalificare, participantul la probele MTB este obligat să își transporte bicicleta la locul de sosire (excepție fac accidentările), iar participantul la probele de Alergare montană trebuie să ajungă singur, pe propria raspundere la sosire (excepție fac accidentările).

3.2.3.I. Concurenții sunt obligați să protejeze/evite eventualii spectatori, animale, vehicule, autovehicule, utilaje sau cetațeni ajunși/ajunse întamplător pe traseu.

Capitolul 4. ÎNSCRIERE, CONDIȚII DE PARTICIPARE

Această competitie se adresează în egală măsură copiilor, tinerilor și adulților care se vor întrece pe trasee stabilite de organizatori în funcție de vârsta și pregătirea participanților.

4.1. Înscrierea participanților

4.1.1. Înscrierea participanților la toate probele se face online pe site-ul oficial - și la locul de start/sosire, înainte de concurs. Înscrierea se face în limita locurilor disponibile. Sunt disponibile toate probele.

 • Sunt considerate înscrieri valide doar cele care au completate toate datele din formularul de înscriere (online).

 • Înscrierile care nu au toate datele complete sunt considerate înscrieri incomplete și vor fi anulate.

4.2. Retragerea din competiție

 • Retragerea din competiție NU este posibilă !

4.3. Taxe de participar:

- 40 lei - înscrieri până la 1 iunie 2020.

- 60 lei - înscrieri până la 15 septembrie 2020.

- 90 lei - până în ziua de concurs.

 

4.4. Acordul pe propria răspundere

 

- Participanții adulți (18+ ani) Pentru toate cursele și probele, la ridicarea kit-ului de participare toți participanții vor semna o declarație prin care iși vor da acordul pe proprie raspundere că sunt apți din punct de vedere medical pentru participarea la competiție în prezența unui reprezentant al organizatorului. Această declarație este furnizată pe siteul organizatorului și va putea fi printatș sau va fi completatș înainte de ridicarea kit-ului.

- Participanții minori  -17 ani vor fi insoțiți la înscriere și ridicarea numarului de concurs de un părinte/tutore/profesor/antrenor, care va completa și semna formularul de înscriere prin care iși va da acordul pe proprie răspundere că este apt copilul din punct de vedere medical pentru participarea la competiție, în prezența unui reprezentant al organizatorului. Înscrierea și validarea copiilor se poate face și de către profesorul de sport sau un reprezentant al scolii pe baza unui tabel completat cu datele copiilor și semnat de conducerea școlii prin care iși dă acordul cu privire la participarea copiilor la competiție.

4.5. Echipament de concurs. Numere de concurs. Cronometrare

 • Participanții (copii si adulți) vor participa la competiție cu propriul echipament (de ciclism și de alergare). Numerele de concurs vor fi puse la dispoziție de către organizatori.

ATENTIE! Participanții care nu vor trece prin toate punctele de control vor fi descalificați. Este responsabilitatea participanților să poarte numarul de concurs pe tricou, pe partea din față și să nu deterioreze/piarda acest numar.

 • Organizatorul poate lua măsura descalificarii oricarui participant care nu poartă numărul de concurs corespunzător sau poartă alt număr de concurs în locul celui primit din partea organizatorului.

  Pentru proba de DUATHLON participanții au obligația de a purta cască de protecție pe cap, legată (strânsă). Lipsa caștii de protecție atrage descalificarea participantului. Purtarea caștii de protecție nelegată (nestrânsă) poate aduce descalificarea participantului, în cazul în care acesta a fost avertizat înainte și nu s-a conformat.

  Pentru proba Duathlon, bicicleta recomandata este una profil MTB.

4.6. Puncte de hidratare

Pentru fiecare probă vor fi amplasate suficiente puncte de hidratare (apă plată, fructe).

Participanții sunt rugați să arunce sticlele/paharele de plastic în zonele apropiate punctelor de hidratare pentru a înlesni procesul de curațenie.

4.7. Primul ajutor, asistența medicală, retragere

 • Punctul principal de Prim Ajutor va fi asigurat, în zona de start/sosire de către:

- SALVARE - cu echipaj medical - având în componență medic și asistent medical;

- 3 autoturism 4x4 din partea organizatorilor;

- Un echipaj de la SALVAMONT, care va putea acorda asistență în caz de urgențe. El va fi anunțat de arbitrii de pe traseu în cazul accidentării unui participant și va merge de urgență să ridice accidentații.

 • În cazul în care unei persoane i se face rău/prezintă semne de amețeală/orice problemă, organizatorii și echipajele tehnice vor raporta în cel mai scurt timp comandamentul de organizare și echipajele medicale. Participanții vor primi la ședința tehnică două numere de telefon de contact pentru intervenții de natură tehnică și pentru intervenții medicale. Numerele de telefon, pentru intervenţii, se vor regasi și pe numarul de concurs

Organizatorul iși rezervă dreptul de a opri un participant în urmatoarele cazuri:

 • s-a accidentat dupa start, iar starea sa nu-i mai permite continuarea cursei;

 • în cazuri excepționale;

 • în cazul în care observă că participantul nu respectă una dintre regulile prezentului concurs sau cele ale bunului simț și fair-play-ului.

 • în cazul în care, la proba de Duathlon nu poarta cască de protecție pe cap ( purtată de ciclist), legată/strânsă

 • Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea să continue cursa, indiferent de motiv, trebuie să informeze imediat organizatorii, la start, la punctele de control, în cazuri excepționale pe numărul de telefon de urgență sau la sosire. Neanunțarea retragerii din cursă va cauza o operațiune de căutare și salvare (echipe de salvare, salvamont etc), pe posibila cheltuială a participantului implicat, dacă acesta nu are nevoie de serviciile respective.

  Retragerea va fi confirmată prin semnatură pe foaia de arbitraj. Orice participant care se retrage va fi ajutat cu privire la cea mai bună variantă de retragere, dar este responsabil pentru transportul propriu, ruta pe care o va folosi și acțiunile ulterioare momentului și locului retragerii, excepție facând cazurile grave care nu permit deplasarea prin propriile mijloace.

4.8. Condiții ce atrag descalificarea:

 • Neparcurgerea traseului în întregime sau scurtarea lui.

 • Nefolosirea căștii de protecție pe timpul concursului, la proba de DUATHLON

 • Comportamentul lipsit de fair-play față de concurenți sau organizatori.

 • Folosirea ajutoarelor din afara concursului (folosirea autovehiculelor sau a motocicletelor etc) și/sau folosirea unei biciclete cu motor.

 • Schimbarea bicicletei în timpul concursului.

 • Modificarea/schimbarea numărului de concurs

 • Distrugerea mediului înconjurator și abandonarea ambalajelor sau altor deșeuri pe traseu. Acestea pot fi lăsate doar în punctele de alimentare.

 • Circulația în sens invers pe traseu

Descalificările se pot face și după concurs în urma vizualizarii pozelor, filmelor, sau a sesizării fondate a altor concurenți.

4.9. Responsabilitate și conduita

 • Participanții iși asumă întreagă responsabilitate asupra capacitații de participare, din punct de vedere fizic / medical. Recomandăm efectuarea unor controale medicale de specialitate înaintea participării la evenimente fizice de anduranță, care presupun un nivel crescut de efort.

  Organizatorii și partenerii acestora nu sunt și nu vor fi responsabili pentru orice eveniment sau acțiune care are ca efect:

 • distrugerea sau pierderea oricaror bunuri sau obiecte personale ale oricărui participant în timpul și ca urmare a desfășurarii evenimentului;

 • prejudicii, pagube, indiferent de natura acestora, sau orice pierderi materiale, suferite de către oricare participant în timpul și ca urmare a desfașurării evenimentului;

 • întârzierea sau imposibilitatea de înscriere la eveniment ca urmare a unor defecțiuni tehnice ale site-ului oficial și/sau platformei interne, independente de voința organizatorilor;

 • imposibilitatea de a accesa site-ul oficial și/sau platforma internă, ca urmare a unor motive tehnice independente de voința organizatorilor.

 • Organizatorii și partenerii evenimentului nu pot fi facuți răspunzători de nicio daună rezultată în urma participării voluntare la concurs - defecțiuni de orice natură apărute la bicicletă, probleme fizice/medicale, răniri sau orice vătămare corporală, invaliditate sau deces.

  Rularea pe orice tronson de drum public se face cu respectarea regulilor de circulatie și a legislației în vigoare. Pe traseu pot fi întâlnite vehicule, turisti, animale. Participanții trebuie să aibă în vedere aceste situații și să ruleze adecvat. Orice accident în care sunt implicați participanții de la DUATHLON ȚARA LOVIȘTEI, survenit în timpul desfășurarii concursului din nerespectarea regulilor de concurs și a regulilor de conduită în trafic impuse de lege va fi în responsabilitatea celor implicați în accident.

  Probele: DUATHLON, ALERGARE- SEMIMARATON, CROS și ORIENTARE - se desfasoară cu respect față de mediul înconjurător. Prin urmare, concurenții vor manifesta un comportament civic în ceea ce privește menținerea curățeniei și a protejării mediului natural. Nu se acceptă aruncarea gunoaielor de orice natură în alte spații care nu sunt punctele de alimentare.

  Concurenții vor manifesta un comportament civilizat, fair-play, fată de ceilalti participanți în cursă.

  Este strict interzisă participarea la acest eveniment în stare de ebrietate sau sub influența drogurilor de orice fel. Organizatorii iși rezervă dreptul de a elimina de la eveniment orice persoană care este suspectă și care poate pune în pericol siguranța generală a evenimentului și/sau siguranţa celorlalţi participanţi.

  Nerespectarea normelor de conduită poate duce la eliminarea concurenților din concurs, la decizia organizatorilor.

  Organizatorii iși rezervă dreptul de a elimina, din tabara amenajată, orice persoană care: - nu participă la concurs; - tulbură linistea publică; - poate pune în pericol siguranța generală a evenimentului și/sau siguranţa celorlalţi participanţi; - nu respectă regulile de campare impuse de organizatori; - nu are respect față de mediul înconjurator.

Capitolul 5. TIMPI LIMITĂ, STABILIREA REZULTATELOR ȘI PREMII

5.1. Limite de timp

 • Timpii limită pentru fiecare cursa sunt:

 • Alergare -  25 km: 4 h

 • Duathlon 25 km – 4 h

 • Participanții care vor ajunge la sosire după această limită de timp nu vor fi incluși în clasamentul cursei la care au participat.

  Organizatorii pot stabili și limite de timp pentru puncte intermediare (la jumatatea traseului, check points etc).

  Concurenții care depășesc limitele de timp vor fi avertizați de către arbitrii și comisarii de cursă și vor trebui să se indrepte imediat către zona de start/sosire, în afara competiției.

Atenție! Continuarea cursei după depășirea timpului limită este interzisă. După aceste limite de timp toate drumurile vor fi redeschise traficului și organizatorii nu vor mai garanta siguranța participantilor.

5.2. Stabilirea rezultatelor

5.2.1. Pentru fiecare probă "clasamentul oficial" se va stabili prin cronometrare și va fi disponibil pe site-ul oficial al organizatorilor în maxim 48 de ore de la finalizarea curselor. Conform regulamentelor internaţionale "clasamentul oficial" este alcătuit pe baza "timpului oficial"  înregistrat pentru fiecare alergator. "Timpul oficial" se masoară din momentul startului oficial pana în momentul trecerii liniei de sosire.

În cazul în care nu se întrunesc minim 6 participanți pentru fiecare categorie de vârstă, organizatoul poate decide comasarea acelei categorii cu o alta categorie.

5.2.2. În cazul în care un concurent sesisează o eroare de cronometraj rezultata în urma unei incălcări a Regulamentului de către un alt participant, acesta poate depune o Contestație scrisă către organizatori, care va cuprinde obligatoriu minim urmatoarele detalii

 • datele de identificare ale persoanei care o înaintează (nume, prenume, telefon, e-mail, calitatea în cursă)

 • obiectul sesizării

 • dovezi care să susțină sesizarea

 • data și semnătura celui care face contestația

Contestația se depune în scris, pe o coală de hârtie A4, în termen de 30 de minute după terminarea cursei; va fi depusă la cortul tehnic de arbitraj (cronometrare);

5.2.3. Contestațiile care nu respectă termenii prevăzuți mai sus, nu vor fi luate în considerare și organizatorul nu este obligat să răspundă. Pentru contestațiile intemeiate, organizatorul va raspunde în termen de o oră.

Daca în urma unei contestații depuse sau în urma autosesizării organizatorilor, se constată o inadvertență în rezultate/o încalcare a Regulamentului ce a condus la o poziție nemeritată în Clasament, Organizatorul poate decide retragerea persoanei în cauză din clasament, precum și retragerea premiului obținut de aceasta. Astfel clasamentul se poate modifica, poziția/pozițiile ocupate de participantul descalificat fiind ocupată/e de următorii de pe lista.

5.3. Titluri și premii

 • Vor fi premiate locurile 1, 2 și 3 de la fiecare cursă și categorie de vârstă. Premiile vor fi anuntate la locul de start/sosire. Acestea vor consta în diplome, cupe și trofee .

 • Diplomele de participare vor fi acordate după eveniment, la festivitatea de premiere.

 • Festivitatea oficială de premiere va avea loc în zona de desfașurare a evenimentului, la start /sosire, programul acesteia fiind anunțat pe site-ul oficial.

Capitolul 6. CONDIȚII ADMINISTRATIVE

6.1. Eventualii susținători ai participanților (membri de familie, prieteni) pot ramâne în vecinătatea traseului, dar în afara rutei de alergare/ciclism.

6.2 Organizatorii se obligaă să respecte prevederile Legii nr. 677/2001 privind protecția datelor cu caracter personal. Ca atare, Organizatorii se angajează să păstreze confidențialitatea datelor cu caracter personal ale participanților/caștigătorilor la prezenta Competiție și să le utilizeze conform prezentului Regulament Oficial, al Declarației participantilor pe propria raspundere si legislatiei in vigoare.

 • Prin inscrierea la eveniment, participantii isi dau acordul ca organizatorii si partenerii acestora sa foloseasca imagini (fotografii, filme, statistici) din timpul desfasurarii evenimentului si in legatura cu evenimentul, in scopul promovarii evenimentului si a activitatilor acestuia.

 • Prin inscrierea la eveniment, participantii isi dau acordul ca organizatorii si partenerii acestora sa le trimita mesaje cu caracter informativ, promotional si/sau comercial prin intermediul adresei de e-mail si a numarului de telefon completate in momentul trimiterii formularului de inscriere.

 • In caz de forta majora, organizatorii pot lua decizia unor modificari de traseu sau program. La limita, se poate decide inclusiv anularea cursei, in situatii exceptionale. Prin forta majora se intelege orice eveniment care ar putea avea influenta semnificativa asupra bunei desfasurari a competitiei, cum ar fi: inundatii majore, furtuni, dezastre naturale sau evenimente social politice majore..

 • Organizatorii pot efectua modificari ale programului, traseului sau ale altor detalii ale concursului, in functie de situatii diverse ce pot aparea pe parcursul derularii Evenimentului (ex: conditii meteo nefavorabile, includerea unor noi elemente in program etc). Aceste modificari vor fi anuntate participantilor si celor interesati prin intermediul sitelui oficial si la fata locului.

 • Daca evenimentul este anulat din motive de forta majora, participantii nu vor beneficia de compensatii pentru alte pierderi, cum ar fi cheltuieli ocazionate de calatorie si cazare.

 • Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica prezentul Regulament pana la data inceperii competitiei cu obligativitatea anuntarii modificarilor intervenite pe site si la locul de desfasurare a competitiei.

#creativsport

Viziteză-ne

Sat Greblești, Com. Câineni, Vâlcea

Contactează-ne

creativsport.ro@gmail.com

0728161918